Brixton Box

Here we worked closely with the architects to create a simple but striking two-storey extension. The cedar box houses a new family bathroom and a study that can double as a spare room, looking on to the side terrace. A window overlooking the garden has a flush cedar-plank shutter to strengthen the boxe's analogy when the room is not in use.

On the ground floor the kitchen/dining room embraces the garden by means of 2.6m high sliding glass doors and a floor of green slate slabs that runs outside at the same level to form a terrace. The kitchen units are finished in red cherry and the counter is honed black slate.

The box sits above a glass-to-glass corner, with a spindly column providing the only visible means of support. New galvanised steel grillage steps from the living room French doors create an additional connection from interior to garden.





move previous move next